Schoonmaken met de geuren van Marcel’s Green Soap

De eerste keer dat ik een fles open deed van Marcel’s Green Soap was ik ontzettend verbaasd. Verbaast dat schoonmaakmiddel zo natuurlijk kan ruiken, en niet naar chloor!

Niet dat ik nu meteen zin kreeg om schoon te maken, daar is wel iets meer voor nodig dan een lekker geurtje, maar ik werd er wel vrolijk van en het idee dat ik mijn huis in deze geur kan dopen deed me.. naja.. misschien toch wel iets meer willen schoonmaken dan normaal.

Naast dat Marcel’s Green Soap goed is voor de neus, is het ook goed voor de natuur. Geen giftige of chemische afvalstoffen die schadelijk zijn voor de natuur. 99% is biologisch afbreekbaar.

“Wij maken gebruik van plantaardige, natuurlijke, biologisch afbreekbare en veilige chemicaliën in tegenstelling tot petrochemische stoffen, synthetische of chemische stoffen. Elk product van Marcel’s Green Soap is zonder parabenen, zuren, ammonia, chloor en kleurstof. ”
– Marcel

Nog een voordeel: het wordt niet op dieren getest!

Worden schoonmaakmiddelen op dieren getest?! Hier heb ik nooit bij stil gestaan. Misschien ietwat naïef want als ik even nadenk dan is het logisch dat getest moet worden of de huid (g)een reactie geeft op het middel. En zoals met cosmetica, verzorgingsproducten en vloeistoffen die misschien schadelijk voor de mens kunnen zijn wordt dit eerst op dieren getest. Marcel’s Green Soap dus niet! Alleen hierdoor zou ik als animal lover voor Marcel’s Green Soap kiezen.

Geuren en emoties

Je ben vast een keer kotsmisselijk geworden van tequila (of goldstrike) en de keren daarna heb je alleen een snifje van de alcohol nodig om je weer net zo misselijk te voelen. Een positiever voorbeeld is wanneer je het geurtje van je nieuwe liefde ruikt en je meteen kriebels in je buik krijgt. Grappig toch dat geur zo’n sterke invloed heeft op onze emoties.

Geur is de meest sterke factor om herinneringen op te halen en is daardoor heel associatief. Je hebt een prettige of onprettige associatie met geur en die associatie raak je niet zomaar kwijt.

Nu worden sommige geuren door veel mensen als prettig ervaren en andere geuren onprettig. Een rioollucht ervaren we meestal als afstotend en onprettig terwijl de geur van een pas gebakken appeltaart iedereen deugd doet. Laten we kijken naar de geuren van Marcel’s Green Soap en wat voor werking deze zouden hebben op je:

Basilicum & Vetiver gras
De geur van basilicum zou een kalmerende invloed hebben op angst en stress. Kruidnagel heeft van nature een antibacteriële werking. Perfecte combinatie voor een schoonmaakmiddel.

Patchouli & Cranberry
Patcholouli heeft een luxe, en diepe geur en wordt vaak geassocieerd met de zomer.

Lavendel & Kruidnagel
Lavendel heeft een genezende en zuiverende werking.

Radijs & Bergamot
Bargamot heeft een unieke citrusgeur die vaak wordt geassocieerd met blijdschap.

Jasmijn & Sinaasappel
“Zoete en citrus-achtige geuren worden makkelijker plezierig gevonden. Sinaasappel zou leiden tot minder agressie, maar dat is subjectief.” – Psycholoog Jasper de Groot

Marcel heeft de geuren zorgvuldig uitgezocht, en nagedacht welke geuren prettig zijn om mee schoon te maken. Hoe fijn is het om met lavendel schoon te maken, waardoor je terwijl je schoonmaakt je ook een soort van jezelf zuivert. Grapje, maar met Marcel’s Green Soap wordt schoonmaken echt een feestje! Natuurlijk heeft iedereen een eigen associatie met een bepaalde geur. En is het even zoeken wat jouw favo is. Maar er zit vast en zeker een geur bij die het schoonmaken ook voor jou leuker maakt!

In de WAAR winkels staan geursetjes. Dus mocht je een keer in een winkel zijn vergeet dan niet even te sniffen, dan weet jij welk geurtje jouw schoonmaakdrang aanwakkert.

Liefs,
Keoma