Fair trade bij WAAR

Het is Fairtrade Week. Dé week om eerlijke alternatieven te ontdekken voor de producten die je normaalgesproken koopt. Speciaal voor de Fairtrade Week koop je onze manden van natuurlijk materialen en de woonaccessoires van kisii-steen nu met 20% korting.

Manden door vele handen

Kleine manden, grote manden, voor planten of om spullen in op te bergen: onze manden van duurzame grassen kun je overal voor gebruiken.

Ze worden met de hand gevlochten op het platteland van Bangladesh. Een bewuste keuze, want werkgelegenheid daar voorkomt dat mensen gedwongen zijn naar de stad te verhuizen. Met een eerlijk loon kunnen zij ter plekke bouwen aan een toekomst voor henzelf en hun familie.

De kracht van Kisii

Een eerlijk inkomen is helaas niet vanzelfsprekend. Toen de steenbewerkers in Kisii, Kenia door hun Amerikaanse werkgever zonder salaris of pensioen op straat werden gezet, besloten zij hun vakwerk zelf voort te zetten.

Nu verdienen steeds meer mensen een eerlijk loon aan deze prachtige, handbewerkte woonaccessoires. De kandelaars en fotohouders zijn speciaal ontwikkeld door WAAR en we verkopen ze met trots in onze winkels.

Ontdek fair trade

Van voeding tot vazen, bij WAAR vindt je voor alles wat je zoekt een eerlijk alternatief. 

Return to Sender

De producten van Return to Sender leveren vakvrouwen uit de armste regio’s ter wereld een eerlijk inkomen op.

Fairtrade Original

Fairtrade Original voorziet ons van eerlijk en smaakvol eten van over de hele wereld.

Fair trade servies

Je tafel dekken met servies met een bijzonder verhaal, dat vakmensen wereldwijd een toekomst biedt.

Fair trade kussens

Scandinavisch design & Thais handwerk: het levert tijdloze kussens van fair trade katoen op die te mixen en matchen zijn in elk interieur.

Fair trade vazen

Onze fair trade vazen zijn zelfs zonder bloemen mooi. Gemaakt onder goede omstandigheden, voor een eerlijk salaris. 

Dit is fair trade

Fair trade producten zijn gemaakt volgens de standaarden van de World Fair Trade Organisation. Zij stellen strenge eisen aan producten én producenten. Zo stellen zij een minimumprijs vast. Ook moet het product gemaakt zijn met respect voor mens en milieu. Dat betekent: geen kinderarbeid, geen discriminatie, een eerlijk loon en fatsoenlijke en veilige werkomstandigheden.  

Fair trade & WAAR

Bij WAAR staat fair trade het hele jaar centraal. Een product komt onze winkels niet in, als het niet onder fatsoenlijke omstandigheden wordt gemaakt. Ontdek in deze Fairtrade Week alle producten waarvoor wij een eerlijk alternatief bieden.