Botma en van Bennekom: Zeep uit een tuinhuisje

Toen ik de zeepjes van Botma & van Bennekom voor het eerst zag was het liefde op het eerste gezicht.

Dat kan ook bijna niet anders. De zeepjes zien eruit als hemelse stukjes cake in zeepvorm, maar dan niet op een chemisch manier, maar gewoon écht om op te eten! Naast dat de producten er prachtig uit zien, heeft het natuurlijk een duurzame tint. De zeep is goed voor de wereld op heel veel verschillende manieren. En dat is allemaal ontstaan vanuit een klein tuinhuisje in Arnhem! Lees mee voor het hele verhaal.

Het ontstaan van iets magisch in een doodgewoon tuinhuisje

In het tuinhuisje van Rianne werden de eerste zeepjes geboren. Vanuit een voorliefde voor “de schoonheid van het natuurlijke” is zij begonnen met het maken van natuurlijke zeepjes. Simone is er vanaf het begin af aan bij geweest en samen zijn zij Botma & van Bennekom gestart. Naast zeepjes hebben ze ook een hele fijne lippenbalsem.

Alles in de zeep is, zoals al gezegd, natuurlijk. Er komen geen parabenen, sodium lauryl/laureth sulphate (SLS) en synthetische geur- en kleurstoffen aan te pas. Alleen puur natuur. Zo werken ze veel met: olijfolie, kokosolie, sheaboter en amandelolie. Stuk voor stuk ingrediënten die je huid mooi en gezond maken, en houden. Om de zepen een heerlijke geur te geven gebruikt Botma & van Bennekom uitsluitend biologisch gecertificeerde, milde etherische oliën.  Een feest voor je huid en de natuur!

De ingrediënten worden nauwkeurig uitgezocht. Sommigen ingrediënten zijn biologisch, en andere weer duurzaam verkregen. Er zijn voor producten die extra goed zijn voor mensen: zo helpt de inkoop van de shea butter Ghanese vrouwen aan werk. Wil je hier nog iets meer van weten? Kijk even op de website van Botma & van Bennekom, daar leggen zij alles haarfijn uit: https://botmaenvanbennekom.nl/onze-ingredienten/

Alles wordt met de hand gemaakt, en dat zie je terug in de zeepjes: ruwe stukken met mooie kleurlagen. De stukjes haver die terug te zien zijn in sommige varianten geven het geheel een natuurlijke look, en maken het helemaal af.

Verpakking loos

Alle zepen zijn verpakking-loos. Wanneer de zeep op is, is ‘ie ook gewoon op en gaat er niks bij het restafval. De meeste of zeg maar, bijna alle cosmetica producten (zoals shampoo, zeep en bodylotion) zijn verkrijgbaar in plastic flessen. Al deze flessen komen na gebruik bij het afval terecht en worden (hopelijk) gerecycled. Maar zelfs dit proces kost geld en energie. Verpakking-loos laat niks achter en kost dus ook niks!

Leukste product; de HAARzeep

Ik heb dit altijd gek gevonden. Mijn oma deed het ook weleens, maar meer omdat ze gek was van groene zeep en er heilig van overtuigd was dat je het voor ALLES kon gebruiken. Dus ook voor je haar. Hihi gekke oma.

De haarzeep van Botma is wel echt specifiek voor je haar gemaakt. Het blokje zeep bevat alleen maar fijne ingrediënten die garant staan voor een glanzende bos haar. Zo zit er kokosolie in, kokosmelk, mango boter, abrikozenpit olie, rozemarijn en honing. Hmm, je zou het zo op kunnen eten!
Kokosolie is een fantastische reiniger en zorgt bovendien voor lekker veel schuim. Kokosmelk maakt de zeep heerlijk romig waardoor je haar lekker zacht wordt.

Nu verwacht je dat ik de zeep al gebruikt heb en ga vertellen hoe fantastisch het is. Maar eerlijk, ik moet nog beginnen. Dit is waarschijnlijk een goed verhaal voor een volgende BLOG. I’ll keep you up-dated over het gebruik van de haarzeep! Kan je nu alvast de lippenbalsem en haverzeep aanraden. Die zijn wel in gebruik en geweldig!

Liefs,
Keoma